dimarts, 24 de febrer del 2009

El projecte d'Anella Verda de Manresa
Com us explicàvem en la darrera entrada del bloc, des de la nostra associació en hem compromès a participar en la construcció del l'Anella Verda de Manresa. Feina que farem conjuntament amb l'entitat ecologista manresana Meandre. De moment, hem de definir sobre el plànol el que és l'Anella Verda. El punt de partida són totes les petites accions que ja s'han fet sobre aquesta part del territori: itineraris de natura, itineraris arquitectònics... Accions que són moltes però disperses. Un dels objectius de l'Anella és cohesionar totes aquestes accions i donar visibilitat a una zona molt pròxima a Manresa i de cabdal importància pels Manresans. És important des del punt de vista lúdic, agrícola, arquitectònic, naturalístic i paisatgístic.

Per portar a terme aquest projecte, Meandre i Biòlegs Glocals tenim ple suport de l'ajuntament de Manresa. L'ajuntament de Manresa en el seu pla estratègic per la Manresa del 2015 inclou l'Anella Verda i per tant té l'objectiu de fer-la visible abans d'aquesta data. També tenim el suport de la Federació Europea d'Espais Naturals i Rurals Metropolitans i Periurbans, FEDENATUR i de la Xarxa de Custòdia del Territori.

Una altre notícia a celebrar és que ja som oficials. Els nostres estatuts han estat acceptats pel Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. Això ens permet treballar a ple rendiment amb la possibilitat de demanar subvencions pels nostre projectes.