dissabte, 27 de setembre del 2008

Primers passos de Biòlegs Glocals

Ahir, divendres 26 de setembre, és va fer la primera trobada de Biòlegs Glocals. Es va presentar el bloc i es va fer una petita explicació de la missió que tenim, dels objectius generals i les principals tasques o línies d'actuació que s'han de portar a terme per tal de poder engegar els primers projectes.

El primer pas és la formalització legal. De fet ja està en marxa, la setmana vinent es portaran els estatuts i l'acta fundacional a la Generalitat de Catalunya. Un segon pas, encara més important, és presentar-nos de forma molt individualitzada a d'altres entitats i ONG. Per això, amb la col·laboració del Col·legi de Biòlegs de Catalunya, és farà promoció del nostre bloc i es proposarà a aquestes altres entitats de construir conjuntament un llistat de projectes on hi podem intervenir els biòlegs, on hi hagi demanda de personal tècnic. Paral·lelament, volem detectar els biòlegs que estant treballant, voluntàriament o contractats, en aquestes institucions per tal de poder afegir-los al directori. Directori que es complementarà amb els biòlegs de Col·legi de Biòlegs de Catalunya interessat en participar en tasques de desenvolupament. Aquest directori també s'obrira a altres entitats prou importants, a Catalunya, des del punt de vista més acadèmic, en el coneixement de la biologia, entitats que podrien esdevenir, lògicament, socis corporatius de Biòlegs Glocals. Aquesta segon pas es començarà ara i s'allargarà fins a final d'any.

Un tercer pas és la presentació formal en societat. Hi ha previst, encara però per concretar, la realització d'una taula rodona on intervindran: un representant de la Generalitat, un del Col·legi de Biòlegs de Catalunya, un d'una ONGD (organització no governamental per al desenvolupament) i un de Biòlegs Glocals. Està previst fer aquesta presentació entre març i abril del 2009.

3 comentaris:

Pani ha dit...

Només comentar, com a offtopic, que el meu fill Marc de quasi 16 anys vol ser biòleg. Una colega vostra, na Maria Pellicer, m'ha donat l'adreça del vostre interessant blog.
La vida que té, valgui la redundància, penso que el pot orientar des d'un bon punt de vista sobre allò que vol fer que, ja ho sabem, no són tot flors i violes (sic).
Ànims, gràcies i endavant.

ignasi cebrian ha dit...

Gràcies pels ànims. Jo animo el teu fill que faci la carrera de biòleg és una de les feines més apassionants que hi ha.

Pani ha dit...

Estic segur que és així, Ignasi. De fet, penso que la passió la portem dintre, i la disparem en allò que fem si es dóna l'avinentesa (com és el teu cas amb la biologia i el meu amb l'educació).
Una forta abraçada